Goed voorbereid op reis

Reisvaccinatie 

Medicatie mee op reis

Gaat u op vakantie en gebruikt u sterke pijnstillers of medicatie die suf en/of minder alert kan maken? Soms is deze medicatie in het buitenland niet toegestaan en heeft u een speciale verklaring nodig. Dit is vaak ook in de EU van toepassing!

Op de website www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis vind u meer informatie. U kunt daar ook het document dowloaden en invullen. Breng het daarna langs bij de assistente voor een stempel en handtekening van de huisarts.

 

Medicijnpaspoort

Gaat u een verre reis maken? Bij de apotheek kunt u vragen op een medicijnpaspoort. Zodat u een duidelijk overzicht heeft van welke medicatie u gebruikt.

 

Reisvaccinatie

In onze praktijk is het mogelijk u medisch te laten adviseren over (verre) reizen. Dit betreft gewone voorlichting over bijvoorbeeld hygiëne en eten in het buitenland, maar ook over vaccinatie, malariaprofylaxe of over reizen met een chronische ziekte.

De reizigersadvisering wordt verzorgd door dr. Heinemans en dr Boganen. Zij zijn hiervoor opgeleid en werken volgens de richtlijnen van  het Landelijk Coordinatiecentrum reizigersadvisering (www.lcr.nl).

De kosten voor het advies, inclusief recepten en vaccinatie bedraagt 54.60 euro per persoon. De meeste verzekeraars vergoeden het reizigersadvies geheel of gedeeltelijk.

U kunt hier het formulier Reisvaccinatie  invullen en naar de praktijk mailen. Vervolgens maakt u bij de assistente een afspraak voor het reisadvies. Wij raden u aan deze afspraak minimaal 6 weken voor uw vertrek te plannen.