Veelgestelde vragen

 • Algemeen
  • Kan ik mij bij de praktijk inschrijven?

   Ja, de praktijk is open voor nieuwe patiënten. U dient wel woonachtig te zijn in Wormer,  Jisp, Oost-Knollendam of Spijkerboor.

    

  • Hoe schrijf ik me in als nieuwe patiënt?

   U kunt het Inschrijfformulier van de website invullen of een formulier bij de assistente ophalen. U dient uw vorige huisarts zelf in te lichten dat u zich uitschrijft en of u wel of geen toestemming geeft voor het versturen van uw medisch dossier. De assistente neemt contact met u op wanneer u in onze praktijk bent ingeschreven.

    

  • Wie is mijn huisarts?

   U bent als patiënt ingeschreven bij praktijk de Schans. Dit betekent dat u in principe bij alle artsen een afspraak kunt maken.

   Wij raden u wel aan zoveel mogelijk bij een vaste arts terug te komen, zodat u en de huisarts elkaar leren kennen. Op die manier blijft de huisarts goed op de hoogte van uw medische situatie.

  • Hoe lang duurt het voordat mijn bloeduitslagen bekend zijn?

   Als u bloed heeft laten prikken bij het artsenlaboratorium in het Torenerf worden de uitslagen van uw bloedonderzoek electronisch naar de praktijk gestuurd. Afhankelijk van het soort bloedonderzoek duurt dit twee of meerdere dagen. U kunt de assistente na minimaal 2 dagen bellen voor de uitslag. Zo nodig maakt u een (telefonische) afspraak om de uitslag met de huisarts te bespreken.

  • Kan ik mijn urine laten nakijken op blaasontsteking?

   Als u klachten heeft van een blaasontsteking (vaak plassen, kleine beetjes plassen, pijn bij het plassen) kunt u uw urine, 's morgens voor 12.00 uur bij de assistente inleveren. U vult een briefje in met daarop uw gegevens en uw klachten. U wordt later teruggebeld over de uitslag. Mannen, kinderen, zwangeren en iedereen met koorts moet met klachten van een blaasontsteking langskomen op het spreekuur van de huisarts.